Norrman ska ha omkommit i drunkningsolycka på Amadores-stranden idag

En norrman har har omkommit av drukning vid Amadores-stranden i Mogán kommun på sydvästra Gran Canaria idag, bekräftar hälsodirektoratet på Kanarieöarna till nödcentralen. 

Det har inträffat ännu ett drunkningsdödsfall vid Amadores-stranden på Gran Canaria idag. Den 800 meter långa stranden är välvd, väl avskärmad från vågor, har livräddare och ser idyllisk och säker ut, men är en av Kanarieöarnas mest olycksdrabbade stränder. Foto: Hugo Ryvik

Mannen lär ha blivit upptagen ur vattnet av livräddare klockan 13 idag, söndag skriver Kanarieöarnas akutmottagning i ett pressmeddelande.

Återupplivningsförsök via hjärt- och lungräddning utfördes, men utan resultat, och mannen förklarades död på platsen.

Guardia Civil bekräftar till Canariajournalen att mannen är norsk och föddes 1953. Utrikesdepartementet i Norge har hittills inte bekräftat att den avlidne är norsk.

Förra året dödades tre nordmän i drunkningsolyckor på Kanarieöarna.

Populär och farlig

Amadores-stranden är väldigt populär bland turister, inte minst de som kommer från Skandinavien. Det är också en av de fyra stränderna på Kanarieöarna där de flesta människor dog av drunkning i fjol:

Tre personer drunknade på Playa de Amadores, tre vid den närliggande stranden i Puerto Rico, tre vid Maspalomas-stranden söder på Gran Canaria och tre vid Playa de El Pris på Fuerteventura.

Amadores-stranden har också tidigare år legat högt i drunkningsstatistiken.

9 januari dog en man under dykning på Playa de Mogán, som ligger lite längre västerut i samma kommun som Amadores-stranden.

55 dödsfall år 2018

Totalt var det 55 drunkningsdödsfall på Kanarieöarna förra året, flest av alla regioner i Spanien, men en kraftig minskning från 2017, visar statistik från Real Federación Espanjola de Salvamento och Socorrismo (RFESS), Spaniens räddnings- och livräddningsförening.

På Gran Canaria dog 20 personer av drunkning år 2018. Åtta av dessa dog i Mogán kommun.

Tags