Pinsamt nakenmiss på kanarisk TV kan få politiska konsekvenser

I en bråkdel av en sekundunder ett direktsänt nyårsprogram på den offentliga kanariska tv-stationen RTVC kunde det tolkas som att en av presentatörerna av misstag blottade sitt pubishår i skrevet.

Eloisa Gonzalez hade otur med sin klänning i vinden på La Gomera under nyårssändningen RTVC. Foto: RTVC

"Nyårstofsen", eller "triangeln", som spanska medier kallar det, var ett pinsamt ögonblick för kanarisk TV. Den populära komikern och tv-personligheten Eloisa González har blivit uppmärksammad med bilder på det prekära ögonblicket i spansk press efter att diskussionerna tog full fart på sociala medier.

Nu har en talesman för den kanariska partiet CC, Elena Luis, begärt att María Lorenzo från partiet PSOE, som är invald som politisk representant i RTVC skall avlägsnas från sin position efter uttalanden hon gjort om händelsen, skriver tidningen La Provincia.

Över 300.000 människor såg TV-sändningen, och "det nakna ögonblicket" har publiceras många gånger på YouTube och andra sociala medier.

- Förnedrande

Lorenzo uppgav offentligt att hon kände sig "generad" av "kränkande exploatering" av kvinnor på den statliga televisionen. Hon kritiserade exponeringen av kvinnor som "ett rent köttstycke som ska visas i ett program avsett för barnfamiljer."

Hon hävdar vidare att programledaren var klädd i en klänning som var olämplig i en TV-sändning på en TV-kanal som finansieras med offentliga medel. Lorenzo kräver att presidenten och vice ordförande på den kanariska tv-stationen bör ta ansvar för sitt misstag.

Hög slits i klänningen

Vad som hände var att Eloisa González hade en röd, tunn fotsid klänning med en slits i sidan som gick ända fram till höften under sändningen. Sändningen ägde rum utomhus.

I ett olycklig tögonblick blåste vinden upp slitsen och exponerade grenen, och på TV-bildernasåg det ut som att Gonzales inte bar underkläder.
Detta har hon dock i efterhand förnekat. Gonzales hävdar att hon hade underkläder på under sändningen.

- Respekt för kvinnor

Elena Luis påpekar att en person som företräder en statlig myndighet, i det här fallet Maria Lorenzo, måste följa principerna om respekt för kvinnan och inte smutskasta programledaren med sina offentliga uttalanden.

Programledaren Eloisa Gonzales är 36 år gammal och från Teneriffa.

Tags