Terry Gilliams Don Quixote-inspelningar är äntligen i gång

Filmregissören Terry Gilliam, även känd som medlem av humorgruppen Monthy Python, har börjat inspelningarna till sin Don Quijote film i Toledo, och kommer senare att filma även på Lanzarote.

Affishbild till filmen om Don Quijote.

Inspelningen av "The Man Who Killed Don Quixote" startade i Toledo för två veckor sedan, enligt tidningen El País.

Ständiga förändringar i planerna

I juni förra året, meddelades det att en del av inspelningarna ska göras på Gran Canaria och Fuerteventura i oktober, men de ursprungliga planerna skrotades, efter att den portugisiska producenten Paolo Branco hoppade av projektet.

Nu skriver El País att det kommer att  göras inspelningar på Lanzarote, men det är inte känt när detta kommer att ske.

Mardrömsprojekt

Gilliam har regisserat stora filmer som The Fisher King och 12 Monkeys.
Don Quiote filmen gjordes ursprungligen år 2000, men de första inspelningsförsöken i ett ökenliknande landskap var en katastrof på grund av en riktig storm, en NATO övning med jaktplan och en diskbråck för mannen som skulle spela huvudpersonen, Jean Rochefort.

Inspelningen stoppas efter sex dagar. Detta berättas i dokumentären "Lost in La Mancha".

Eftersom Gilliam gjort flera försök att få filmen inspelad, och har skrivit om manuset flera gånger, men sjukdom, nya olyckor och ett antal andra svårigheter har satt stopp för alla försök. Nu har det blivit en besatthet för att avsluta filmen,  har han talat om för pressen.

Slutligen verkar det gå i lås. Det spanska produktionsbolaget Tornasol är på banan.

Adam Driver och Jonathan Pryce

Nu är det Adam Driver och Jonathan Pryce som har de ledande rollerna i filmen. Andra aktörer är Oscar Jaenada, Rossy de Palma, Olga Kurylenko och Stellan Skarsgård.
Historien är en variant på Cervantes klassiska Don Quijote roman. Driver spelar Toby, en arrogant reklamman som reser till Spanien för att spela in en reklamfilm. Där möter han en zigenare med en film han gjorde som student.

Toby reiser till byn där zigenaren spelade in filmen, och träffar en man som en gång spelat Don Quijote, en rollfigur som är gestaltad av Pryce.

Denne man har blivit galen och tror att han är Don Quijote, och att Toby är vapendragaren Sancho Panza. Han kommer överens med Toby att gå ut på jakt efter den vackra Dulcinea.

Filmen har en budget på 16 miljoner euro. Filmen lanseras på bio  2018.

Tags