Det här är Kanarieöarnas bästa sjukhus

Fyra offentliga sjukhus på Kanarieöarna rankas bland de 100 bästa i Spanien och ett privat sjukhus är bland de 50 bästa.

Dr. Negrin-sjukhuset i Las Palmas har klättrat tio platser på rankinglistan. Foto: Gobierno de Canarias

Rankningen görs av Monitor de Reputación Sanitaria (MRS), som har utvärderat hälso- och sjukvårdssystemet i Spanien sedan 2014.

Rankning på listan över de bästa offentliga sjukhusen:

  • Universitetssjukhuset Nuestra Señora de Candelaria på Teneriffa rankas som 39: e i Spanien med 3685 poäng, två platser lägre än föregående rankning.
  • Läkare Negrín universitetssjukhus på Gran Canaria rankas 46: e med 3623 poäng, 10 platser upp från föregående ranking.
  • Insular-Materno Infantil y Universitario de Canarias på Gran Canaria är nummer 77 med 3052 poäng.
  • Hospital Universitario de Canarias på Teneriffa är nummer 90 med 3023 poäng. Sjukhuset var inte bland de 100 bästa i den tidigare rankningen.
  • Högst upp på listan över de bästa offentliga sjukhusen i Spanien ligger universitetssjukhuset La Paz i Madrid, som har fått 10 000 poäng.

I listan över de bästa privata sjukhusen rankas topp 50.

Här har ett sjukhus på Kanarieöarna kommit med:

  • Sjukhuset San Roque i Las Palmas på Gran Canaria är nummer 50 med 3000 poäng, samma poäng som nummer 100 på listan över de bästa offentliga sjukhusen.
  • Det bästa privata sjukhuset i Spanien i denna ranking är Clínica Universidad de Navarra, med 10 000 poäng.

MRS baserar rankningen på utvärderingar gjorda av hälso- och sjukvårdspersonal, sjukhusledningar, laboratoriedirektörer, sjuksköterskor, apotekshantering, patientföreningar och journalister, samt analyser av över 180 objektivindikatorer för 2280 kliniska tjänster.

Nyligen hamnade också tre sjukhus på Kanarieöarna på den amerikanska tidningen Newsweks lista över de 100 bästa i Spanien.

Översättning: Thomas Nilsson

Tags