Investerar 650.000 euro i förbättringar för hamnen i Arguineguin

Den kanariska regionala regeringen kommer att spendera 650.000 euro under de kommande fyra åren på en mängd olika åtgärder i hamnen i Arguineguin på sydvästra Gran Canaria.

Traditionellt är fiske en viktig del av verksamheten i hamnen i Arguineguin. Foto: SAyuntamiento de Mogan

Det tillkännagavs igår av Kanarieöarnas minister för offentliga arbeten och transport, Pablo Rodríguez under en inspektion i Mogan kommun med borgmästare Onalia Bueno, skriver ministeriet i ett pressmeddelande.

I besöket ingick också Puerto de Mogan och möjlighet att träffa fiskarna i staden, Cofradia de Playa de Mogan. Enligt Rodríguez har investerat 80.000 euro i hamnen i Mogan under de senaste två åren, vilket lär ha gett tydliga förbättringar.

Trafikproblemen på väg GC-500 genom Arguineguin var också ett hett ämne under inspektionen, och enligt ministern måste ministeriet göra en teknisk rapport baserad på studier av alternativa lösningar.

Föräbättringar skal också göras genom att schemalägga flera anslutningar till motorvägen GC-1 i områden med hög trafik, såsom Patalavaca och Balito.

Bueno ska också ha tagit upp behovet av att bygga en ny väg som går runt Mogáns tätort, där det finns smala gator och ökande bil- och cykeltrafik, skriver kommunen i ett uttalande.