Ny hyresbluff med fritidshus avslöjad på Lanzarote och Tenerife

Polisen i Tias på Lanzarote grep den 15 juni en 21-årig spanjor som misstänks för att ha lurat turister med falsk uthyrning av fritidshus i Puerto del Carmen på Lanzarote.

Det är hög press och därmed höga hyror för fritidshus på Lanzarote. Det ökar också risken för hyresbedrägerier. Foto: Pixabay

Polisen undersöker fallet efter det kom in tre bedrägerianmälningar i juni, enligt tidningen Canarias A Hora. Fritidsbostäder ska ha erbjudits till priser som var betydligt lägre än marknadspriset.

Annonseringen ska ha gjorts på Booking.com och annonssidan Milannuncias.

Folk som nappade ska ha betalat mellan 1200 euro och 1600 euro i förväg för hyran. Vid ankomsten, ska det ha visat sig att det inte var den 21-årige mannen som ägde husen, och han ska inte ha haft någon rätt att hyra ut dessa.

Han ska ha tidigare hyrt bostäderna för en helg och därmed säkrat tillgång till dessa. Efter hans gripande, visade det sig att det fanns liknande anklagelser mot mannen i Arrecife, Tenerife.

21-åringen lär  vara straffad tidigare.

Canariajournalen har tidigare i år skrivit flera artiklar om skandinaver som blivit lurade i fritidshusbedrägerier på Kanarieöarna.