36 procent ökning av resebokningar till Gran Canaria under julen

Trycket på jul och nyårs resor är ovanligt stort i år, skriver resebyrån Ticket i ett pressmeddelande. Bokningarna till Gran Canaria har ökat med 36 procent.

Gran Canaria har klatret fra tolvte til førsteplass for jule- o nyttårsreiser hos Ticket. Her fra populære Puerto Rico. Foto: Hugo Ryvik

Av: PRESSEMELDING FRA TICKET redaksjonen@canariajournalen.no

Gran Canaria är den populäraste destinationen i jul och har gått från en 12: e plats i fjol till nummer ett i år. Följt sedan Bangkok och Amsterdam, i Tickets statistik.

Bangkok har en ökning med 11 procent och Amsterdam totalt 188 procent. Totalt sett är det en ökning med 32 procent i resebokningar för julhelgen hos Ticket.

Tenerife har fallit från sjätte till nionde plats i topplistan.

I år får du elva dagar av kontinuerlig semester genom att ta ut tre semesterdagar. Det betyder att fler människor ser ett tillfälle för en lång och bra julklapp utomlands, enligt Ticket, som tydligen fortfarande har resor att välja på.

  1. Gran Canaria (12)
  2. Bangkok (1)
  3. Amsterdam (5)
  4. London (3)
  5. Paris (7)
  6. Manchester (13)
  7. Alicante (14)
  8. Phuket (4)
  9. Tenerife (6)
  10. Frankfurt (24)

Statistiken baseras på bokningar till och med 7 december 2017 med avgångar från 22 december till 29 december 2017. Förra årets placering i parentes.

Tags