Ny stor parkeringsplats med laddningsstationer för elbilar i Las Palmas

Las Palmas stad  invigde på torsdagen en ny allmän parkering på El Muelle del Sapanú, med en kapacitet på 300 platser, varav åtta har laddningsstationer för elfordon.

Las Palmas får en ny parkeringsplats strax intill det nya akvariet, där åtta av totalt 300 parkeringsplatser får laddstationer för elbilar. Foto: Ayuntamiento de Las Palmas

Av: redaksjonen redaksjonen@canariajournalen.no

Den nya parkeringen har byggts och förvaltas även av det kommunala bolaget Sagulpa, en investering på 860.000 euro. Den ligger alldeles intill det framtida akvariet "Poema del Mar", och täcker en yta på 8000 kvadratmeter. 300 kvadratmeter av dessa upptas av rabatter och grönområden.

Borgmästaren i Las Palmas, Augusto Hidalgo, och kommunalråd för persontransporter, José Eduardo Ramirez, deltog i presentationen av denna nya infrastrukturssatsning som kommer att bli en strategisk knutpunkt för stadsresor i detta område i staden.

Hamnparkeringen Sanapú, fram tills dess att akvariet öppnar nästa år, får ett invigningspris på 25 euro för 24 timmars parkering. Timpriset blir 2,5 per timme.

Tags