Golfturister spenderar mycket mer pengar än andra turister på Kanarieöarna

Turister som reser till Kanarieöarna för att spela golf spenderar 54 euro mer per dag på semester än genomsnittet för alla turister.

Golfspelare i full swing på Gran Canaria. Foto: Anfi Tauro

Genomsnittsturisten spenderar 140 euro om dagen på semestern och golfresenären använder 194 euro, enligt siffror presenterade av Promotur, Kanarieöarnas offentliga marknadsföringsbyrå för turism.

Den här siffran avser kostnaden för hela resan med fördelning per dag, både betald i avgångslandet och vad som spenderas på Kanarieöarna under semestern.

Pengarna som den vanlige turisten spenderar på Kanarieöarna är i genomsnitt 39 euro per dag jämför med  58 euro för golfturisterna, 19 euro mer.

Nästan 140 000 golfturister förra året

Kanarieöarna besöktes av 138 170 golfturister i åldrar över 16 under 2017. De spenderade tillsammans  235 miljoner euro på semestervistelser på Kanarieöarna.

Golfturister har en bättre ekonomi än genomsnittet. 36,8 procent av golfturisterna har  en familjeinkomst som  är över 84 000 euro om året, medan för andra turister är det 16 procent som har en samlad inkomst över 84 000 euro.

Golfturisterna är också mer lojala mot Kanarieöarna, med 88 procent som reser till Kanarieöarna upprepade gånger, jämfört med 77,3 procent för andra turister.

En av fyra golfturister väljer att bo på ett femstjärnigt hotell, medan förhållandet för andra turister är en av 14.

De flesta golfarna är från Storbritannien, Tyskland och Sverige

Förra året kom en av tre (36,2 procent) av golfturisterna från Storbritannien,  drygt 21,3 procent från Tyskland och 6,3 procent från Sverige.

Resten kom från bland annat Belgien, Spanien, Norge, Nederländerna, Irland och Frankrike.

Egen satsning på golfturism

Kanarieöarna har ett nischinitiativ på golfturism eftersom det här är en av de nischer som ger mer inkomst per turist och därigenom ökad sysselsättning och en ökning av annan ekonomisk verksamhet, enligt Promotur.

En separat webbplats har lanserats för golfturism på Kanarieöarna, kallad "Open 365".

Namnet antyder att golf kan spelas året runt tack vare Kanarieöarnas bra klimat.

Golfturism på Kanarieöarna marknadsfördes på golfturneringen Nordea Masters i Sverige 16-19. Augusti.

Det kommer också att ske vid den stora golfturneringen BMW PGA Champion i England, Road Show Golf i Tyskland och IGTM i Slovenien.

Kanarieöarna har 25 golfbanor fördelade på fem öar. Många av banorna ligger nära hotell (vissa ligger i hotellområdena) och stranden stränder.

På Teneriffa finns det nio golfbanor, i Gran Canaria sju, Fuerteventura fem, Lanzarote tre och på La Gomera en.

Tags