Italiensk mafiatopp og britisk mafiamedlem pågrepet sør på Gran Canaria og Tenerife

En 40 år gammel italiensk mann som angivelig kan være nestleder i Mariaglianesi-klanen, en del av Camorra-mafiaen, er arrestert av politiet i Mogán sørvest på Gran Canaria, og en etterlyst brite er arrestert sør på Tenerife.

Policia Nacional har fakket to mafiamedlemmer på Kanariøyene de siste dagene. Foto: Hugo Ryvik

Italieneren har et langt, kriminelt rulleblad, ifølge en pressemelding fra politiet.

Han jobbet som ansatt i et firma i Mogán kommune da han ble funnet og arrestert av Policia Nacional 1. januar. Ifølge avisen La Provincia jobbet han på en restaurant som ligger i et turistområde ved kysten av Mogán.

Italiensk politi skal ha sendt ut en etterlysning på 40-åringen for forbrytelser han skal ha begått.

Brite etterlyst for 29 lovbrudd

I en annen politiaksjon sør på Tenerife er en 35 år gammel britisk mann arrestert som er siktet for å ha begått 29 straffbare handlinger:

Blant annet narkotikahandel, deltagelse i organisert kriminalitet, illegal våpen- og sprengstoffhandel, frihetsberøvelse, gisseltaking, hvitvasking av penger, internettkriminalitet, drap, alvorlig personskading, og bevæpnet ran.

Mannen var etterlyst i hele Europa av politiet i Edinburgh, Skottland.

Han skal være med i en stor, svært voldelig kriminell organisasjon som angivelig har operert i blant annet Storbritannia, Island, Nederland, Spania, Portugal, De arabiske emirater, Kina og Mexico i perioden 2011-2018.

Vanskelig å pågripe

35-åringen skal ha ledet aktivitetene til den kriminelle gjengen på Tenerife. På grunn av ekstreme sikkerhetstiltak han hadde etablert skal det ha tatt lang tid å finne og arrestere mannen.

Han kan bli idømt opptil 100 år i fengsel. Mannen skal utleveres til Storbritannia for å stilles for retten der.